miercuri, 9 ianuarie 2013

Antrenament piept-fluturari cu gantere pe plan inclinat

Exercitiile care dezvolta masa musculara a pieptului sunt fluturarile cu gantere pe plan inclinat. Acestea dezvolta partea superioara a pieptului, respectiv fasciculul clavicular, antrenand in efort si deltoizii anteriori.
Exercitiul se executa cu o gantera in fiecare mana, stand culcat pe spate, pe o banca al carei grad de inclinare poate fi 30-40 grade.
Miscarea se executa cu bratele avind coatele usor indoite (pentru a proteja articulatiile), priza mainilor fiind una neutra (palmele fata in fata) si se coboara bratele la nivelul umerilor pana cand coatele coboara sub nivelul acestora, traiectoria mainilor fiind una curba.
Se revine pe aceiasi traiectorie, pina in pozitia initiala. Regleaza respiratia in asa fel incat sa inspiri pe panta descendenta a bratelor si sa expiri atunci cand acestea revin si urca in pozitia initiala, iar miscarea sa fie lenta si controlata.
Greutatea ganterelor trebuie sa permita sa iti ridici umerii de pe banca pentru a solicita muschiul la maxim, iar daca folosesti greutati mari, respectiv cele cu care poti face minim 4 repetari, executa exercitiul cu ajutorul unei alte persoane. Se lucreaza circa 3-4 seturi in care executi 8-12 repetari cu pauze de 1-3 minute intre serii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu