luni, 19 august 2013

Exercitii cardio pentru acasa!

"Nu pot sa merg la sala pentru ca....."! Motivele sunt foarte diverse si de cele mai multe ori inventate tocmai pentru a se convinge pe el(ea) ca ar merge la sala sa faca miscare dar ca nu poate. Pentru aceste persoane"comode" recomand sa faca sport acasa in fata televizorului sau ascultand la radio emisiunile preferate si voi descrie aici cateva exercitii de tip cardio pentru slabit care pot fi executate acasa fara a avea nevoie de greutati sau aparate.
-sariturile- aseaza pe jos o banda sau o sfoara si sari peste ea in fata/spate sau lateral cu ambele picioare odata sau alternativ cate un picior pe rand.
-urcatul treptelor- foloseste o treapta sau o suprafata inalta de cca 20 cm si urca pe ea cu un picior dupa care cu celalat apoi cobori si repeti miscarea lucrand cu atentie ca sa nu te impiedici.
-catararea pe munte- aseaza-te in pozitie pentru flotare stind in sprijin pe palme si pe degetele de la picioare si ridica un genunchi catre piept dupa care prin saritura schimba picioarele intre ele cat de rapid poti si executa exercitiul timp de 60 sec.
Figura-4-150x150.jpg-ridicarea genunchiului la cot- se executa din pozitia stand in picioare cu ridicarea genunchiului lateral pina cand acesta atinge cotul(bratul este indoit la 90 de grade cu mana in sus).Se poate executa cu un genunchi in serii de 20 de repetari pe fiecare picior sau alternativ schimband picioarele cu cate 10 repetari pe serie.
-jogging pe loc- stand in fata televizorului nu ai de facut decat sa alergi pe loc si poti alterna alergarea cu genunchii sus cu alergarea cu calcaiele la sezut.
-sarituri cu coarda- daca spatiu iti permite(poate locuiesti la casa si curte) saritura corzii cu ambele picioare sau alternative este o alta varianta de topire a grasimilor.daca nu ai insa spatiu suficient stai in pozitie vertical si imagineaza-ti ca ai in maini o coarda tinand picioarele apropiate si rotind mainile din incheietura.
 Acestea sunt doar cateva din exercitiile pentru acasa si le poti executa daca iti doresti cu adevarat sa faci sport si sa scapi de kilogramele in plus.

miercuri, 7 august 2013

Femeile si fitnessul!

Fitness-ul! Este echivalentul din limba engleza pentru conditie fizica.  In fitness distingem doua tipuri de exercitii. Cele aerobice, in cursul carora organismul consuma in mod  eficace oxigen prin sporirea cantitatii acestuia in sange si transportarea sa catre muschi, fapt care va duce la cresterea conditiei fizice a corpului. Si exercitiile de tip anaerob, care presupun executarea de miscari cu greutati, si care au ca efect cresterea rezistentei si a fortei musculare.
Efectele practicarii fitness-ului sunt: cresterea conditiei fizice, pierderea kilogramelor in plus, tonifierea musculaturii, mentinerea si imbunatatirea sanatatii, incetinirea efectelor imbatranirii, etc. fiind o activitate fizica care da practicantei o  stare de bine. Executarea acestor exercitii are mai multe avantaje, prin faptul ca se pot lucra toate grupele de muschi odata sau prin selectie, una singura, dupa dorinta si nevoia practicantei (tonifiere, slabire sau cresterea fortei si a masei musculare)
untitled.pngPoate fi practicat indiferent de varsta, atat de femeile care au practicat sau practica alte sporturi, cat si de cele care nu au facut sport, nivelul antrenamentului fiind adaptat dupa fiecare persoana in parte, in functie de varsta, rezistenta, forta, conditie fizica si, foarte important, starea sa de sanatate.
Efectuarea de exercitii cu greutati stimuleaza metabolismul general, ajuta la fixarea calciului in oasele femeii, ajutand astfel la prevenirea aparitiei osteoporozei.
Mentine greutatea corporala in limitele normale si previne ingrasarea si dezechilibrarea energetica a organismului.
Pe femeile supraponderale le ajuta sa piarda multe kilograme fara ca, dupa aceea, sa apara tesuturi flasce (exces de piele) prin pastrarea tonusului si a masei musculare. O femeie care tine o cura de slabire si care practica fitness in acelasi timp isi va mentine aspectul fizic corporal fara a avea acea imagine dizgratioasa de tesut cazut.
Fitnessul cu greutati (mai ales pentru femeile trecute de 30 de ani) asigura masa si forta musculara necesara, dar asigura si stimularea hormonala, producand ca efect un tonus general mai bun si facand-o sa para mai tanara.
Totusi, inainte de a va apuca de fitness, va recomand un consult medical, pentru a fi sigure ca nu sunt probleme daca doriti sa practicati acest sport!