sâmbătă, 12 aprilie 2014

exercitii pentru slabit facute acasa-set de genuflexiuni combinate cu flotari

Se afișează 20140412_103134.jpgSe afișează 20140412_103157.jpgNu toata lumea poate sa mearga la sala de antrenament. Motivele fiind , lipsa de timp. comoditatea[lene :)  ] sau altele. dar cei care doresc totusi sa faca sport si sa slabeasca, pot sa execute diverse exercitii la domiciliu prin care sa slabeasca, sa creasca forta sau conditia fizica. Deobicei astfel de exercitii implica folosirea greutatii propiului corp in lipsa unor gantere sau aparate de forta. Un astel de exercitiu este si combinatia de genuflexiuni cu flotari.Aceasta combinatie nu numai ca iti mareste forta si rezistenta fizica dar este si un bun exercitiu cardio prin care pierzi multe calorii. Este bine sa se execute exercitiul cu fereastra deschisa pentru o buna oxigenare. Se pot executa mai multe combinatii(arat cateva): 10 genuflexiuni urmate de 10 flotari
                       5 + 5+5+5 genuflexiuni+flotari
    sau pentru cei cu o conditie fizica superioara :1 + 1; 2+2;3+3.....pana la 10+10 conecutiv fara oprire.
 Pentru cei carora le este greu sa execute flotarile ,acestea se pot executa si sprijinind genunchii de podea.
Se afișează 20140412_103227.jpgSe afișează 20140412_103239.jpgLa genuflexiuni, prin pozitionarea talpilor la o deschidere de aproximativ latimea umerilor si usor aplecat(a) in fata lucrezi in special muschii cvadriceps(partea din fata a coapsei) iar prin departarea lor si orientarea usoara a varfurilor catre exterior si tinind spatele cat mai drept lucrezi fesierii si bicepsul femural(partea din spate a coapsei).
La flotari palmele apropiate una de cealalta si coatele pe linga corp lucreaza in special  tricepsul iar departarea palmelor pe sol si usoara orientare a varfurilor degetelor catre interior lucreaza mai mult muschii pectoral.
 Pentru persoanele care nu au forta necesara de a executa flotarile , recomand sa sprijine genunchii pe podea si sa execute flotarile in acest fel.