miercuri, 1 aprilie 2015

 Exercitiu pentru abdomen: crunch abdominal .


Se apropie vara si odata cu ea timpul de plaja. Din acest  motiv, toata lumea doreste sa aiba o silueta de invidiat care sa fie placuta celor din jur.
Pentru a obtine acest lucru va recomand un exercitiu pentru abdomen pentru care nu trebuie sa mergi la sala de forta si il poti efectua acasa.
Crunch-ul abdominal .
in foto: Alexandra


Pentru inceput culcate pe spate pe podea(saltea) si ridica ambele picioare tinind genunchii indoiti picioarele fiind intr-un unghi de 90 de grade fata de trunchi si incruciseaza mainile la ceafa(sau pe piept)  .




Inspira mai profund decat de obicei dupa care ridica capul si umerii de pe sol tinand respiratia,(creste forta si impiedica vatamarea coloanei vertebrale)  ramai o secunda in pozitia de crunch dupa care vi la sol in pozitia initiala (umerii si capul trebuie sa fie pe sol) si expiri.  Nu trage prea tare de maini pentru a nu avea dureri in zona cefei .                                                                                                                                                                                                                               Pentru persoanele care din diverse motive nu pot mentine pozitia cu cu picioarele ridicate in unghi de 90 de grade, recomand sprijinirea acestora pe un scaun sa o banca. Acest exercitiu duce la cresterea fortei musculare abdominale(in special muschii superiori) . Executa 4- 6 seturi cu 10- 15 repetari