miercuri, 7 august 2013

Femeile si fitnessul!

Fitness-ul! Este echivalentul din limba engleza pentru conditie fizica.  In fitness distingem doua tipuri de exercitii. Cele aerobice, in cursul carora organismul consuma in mod  eficace oxigen prin sporirea cantitatii acestuia in sange si transportarea sa catre muschi, fapt care va duce la cresterea conditiei fizice a corpului. Si exercitiile de tip anaerob, care presupun executarea de miscari cu greutati, si care au ca efect cresterea rezistentei si a fortei musculare.
Efectele practicarii fitness-ului sunt: cresterea conditiei fizice, pierderea kilogramelor in plus, tonifierea musculaturii, mentinerea si imbunatatirea sanatatii, incetinirea efectelor imbatranirii, etc. fiind o activitate fizica care da practicantei o  stare de bine. Executarea acestor exercitii are mai multe avantaje, prin faptul ca se pot lucra toate grupele de muschi odata sau prin selectie, una singura, dupa dorinta si nevoia practicantei (tonifiere, slabire sau cresterea fortei si a masei musculare)
untitled.pngPoate fi practicat indiferent de varsta, atat de femeile care au practicat sau practica alte sporturi, cat si de cele care nu au facut sport, nivelul antrenamentului fiind adaptat dupa fiecare persoana in parte, in functie de varsta, rezistenta, forta, conditie fizica si, foarte important, starea sa de sanatate.
Efectuarea de exercitii cu greutati stimuleaza metabolismul general, ajuta la fixarea calciului in oasele femeii, ajutand astfel la prevenirea aparitiei osteoporozei.
Mentine greutatea corporala in limitele normale si previne ingrasarea si dezechilibrarea energetica a organismului.
Pe femeile supraponderale le ajuta sa piarda multe kilograme fara ca, dupa aceea, sa apara tesuturi flasce (exces de piele) prin pastrarea tonusului si a masei musculare. O femeie care tine o cura de slabire si care practica fitness in acelasi timp isi va mentine aspectul fizic corporal fara a avea acea imagine dizgratioasa de tesut cazut.
Fitnessul cu greutati (mai ales pentru femeile trecute de 30 de ani) asigura masa si forta musculara necesara, dar asigura si stimularea hormonala, producand ca efect un tonus general mai bun si facand-o sa para mai tanara.
Totusi, inainte de a va apuca de fitness, va recomand un consult medical, pentru a fi sigure ca nu sunt probleme daca doriti sa practicati acest sport!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu