marți, 30 iulie 2013

Antrenament pentru piept - fluturari la cablu, din culcat

Muschii pectorali , care sunt cei mai mari muschi din partea superioara a corpului, sunt de obicei mai intens lucrati decat alti muschi de catre practicantii de bodybuilding, avand o mare importanta in aspectul fizic al fiecaruia.
Pentru a castiga masa musculara la nivelul pectoralului exista mai multe exercitii , unul dintre ele fiind si cel al carui titlu il vezi mai sus. Pentru executarea acestui exercitiu, aseaza o banca orizontala la distanta egala de cei doi scripeti, folosind o priza neutra. Culca-te pe spate si  tine capul, umerii si soldurile in contact permanent cu banca, iar picioarele departate cu talpa pe podea (se pot pune si pe banca, pentru a reduce tensiunea in zona lombara, dar avand ca inconvenient scaderea fortei de tractiune).
Bratele sunt intinse in lateral cu coatele usor indoite si blocate. Inspira si blocheaza aerul in plamani. Trage de manerele cablului in arc de cerc pina cand mainile se intalnesc deasupra pieptului si ramai in pozitia respectiva 1-2 secunde, timp in care expiri. Coboara manerele si expira  pina cand ajungi in pozitia de plecare, respectiv cu bratele in linie cu umerii . Repeta miscarea. Se executa 3-4 serii cu 4-8, 8-12 sau 12-15 repetari in functie de greutatea folosita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu